Nou serviciu de bibliotecă: Club Handmade BMF

Biblioteca Municipală Făgăraş a înfiinţat un nou serviciu de bibliotecă, un club de creaţie manuală care are ca scop promovarea unor obiecte de sezon din hârtie, mărgeluţe, materiale textile, pene, lemn, tricotaje şi croşetă. L-am intitulat Club Handmade BMF, cu alte cuvinte Club „Lucru de mână realizat prin Biblioteca Municipală Făgăraş”. Am identificat ca beneficiari persoanele talentate deoarece, fiind un club destinat promovării, ne adresăm în mod special celor pasionaţi de lucrul de mână care doresc să-şi asigure ieşirea pe pieţe de desfacere. Finalitatea serviciului nostru este promovarea online şi participarea la târguri de gen a utilizatorilor de serviciu, dar şi creşterea stimei de sine  (prin discuţii dese, pozitive, despre produse şi creaţie, bazându-ne pe cunoaşterea de sine, sentimentul de apartenenţă la un grup, sentimentul de competenţă), socializarea şi activarea sentimentului de colaborare, prin sfaturi şi exemple de bună practică din partea celor care au demarat o mică afacere de acest gen.

Concret, aveam întâlniri la bibliotecă, prin care  stabilim tipul de  produse create, preţurile, târgurile la care vom participa, dar creaţia se desfăşura la domiciliu. Biblioteca este cea care caută documente, materiale audio-video, informaţii şi alte surse de inspiraţie şi  face reclamă serviciului prin toate mijloacele disponibile: promovare în ziarele locale, la televiziunea locală, afişe în şcoli şi instituţii publice, fluturaşi şi postări pe contul de facebook al bibliotecii şi pe pagina de facebook Club Handmade BMF.

Desfăşurarea acestui serviciu este facilitată de posibilitatea comunicării prin e-mail şi facebook, comunicare necesară într-un asemenea  club, cum este Club Handmade BMF, pentru a promova şi dezvolta gama de produse cu ajutorul paginii facebook Club Handmade BMF, creată special cu această ocazie. Avem 10 beneficiari, fondatori, dar cu posibilitatea aderării rapide a altor membri prin mediatizarea serviciului cu ajutorul mass-media şi popularizarea acestuia de către bibliotecă şi membrii fondatori. Club Handmade BMF are şanse mari de succes ca serviciu de bibliotecă.

Cu ocazia multiplelor sărbători şi evenimente de sezon, biblioteca va face expoziţii de promovare a creaţiilor.

Viorica Bica

Pentru Hegel, „spiritul creează din sine însuşi operele artelor frumoase ca primi conciliatori între ceea ce este pur exterior, sensibil, trecător, şi cugetarea pură, între natură, realitate mărginită, şi infinita libertate a gândirii conceptuale.”
Între spirit şi artă sălăşluieşte, mediindu-le, o idee a frumosului, care întemeiază sensul de revelare pe care îl conţine arta.
Arta este profund creatoare, iar acest mod al ei de a se releva, este, de fapt, modul ei de a fi.
Timpul creaţiei îşi trasează propriul destin.
Biblioteca Municipală a înfiinţat un nou serviciu de bibliotecă, Clubul de creaţie manuală-obiecte de sezon.
Am identificat ca beneficiari persoane cu veleităţi artistice, persoane talentate, pasionate de lucrul de mână, care doresc să-şi promoveze creaţiile şi să-şi asigure ieşirea pe pieţe de desfacere. Finalitatea serviciului este promovarea online, media şi participarea la târguri de gen.
Biblioteca Municipală pune la dispoziţie documentaţia aferentă, materiale audio-video, informaţii utile pentru persoanele care doresc să se afilieze Clubului de creaţie. Desfăşurarea serviciului este facilitată de comunicarea prin email, facebook. In acest sens, pagina Club Handmade BMF furnizează detalii despre gamele de produse.
Omul se modelează continuu. Este un proces autocreativ compex. De la esenţa creaţiei se accede la frumuseţe. Exponatele Clubului de creaţie făgărăşean BMF sunt o certitudine a măiestriei, a artei în filigran.
Felicitări, semne de carte, ornamente pentru bradul de Crăciun, bijuterii, icoane pe sticlă, păpuşi în costumul popular, specific Ţării Făgăraşului vor desăvârşi frumuseţea sărbătorii.

Raluca-Maria Bucur

Reclame

Un gând despre „Nou serviciu de bibliotecă: Club Handmade BMF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.