Dantela intre vis si realitate

1Nouă sau veche, din hârtie sau croşetată, dantela pare a fi sursă inepuizabilă pentru creatorii DIY. Succesul acesta remarcabil este asigurat de numărul mare de forme şi idei care se manifesta în arta handmade. Dantela este ideala în creaţia vintage.

Dantela este asociată decorului victorian, având rol practic, dar şi rol estetic, ornamental. Mobilierul din lemn de culoare închisă, bine lustruit, decorat cu piese centrale mari, pe patru picioare, din argint sau metal, menite să reprezinte aranjamente florale sau cu fructe impuneau respect şi îngrijire: fără zgârieturi pe suprafaţa splendidă de mahon. Dantela a fost soluţia!

Dacă eşti începător sau semi specialist în arta decupajului, s-ar putea să să doreşti să utilizezi diverse materiale pentru proiecte, cum ar fi textile, ambalajele de dulciuri, folii, dantela din hârtie, cărţile poştale şi panglica.  Dacă înveţi cum să foloseşti efectele speciale sau vopseaua de fundal la decupaje, aceste tehnici pot da mai mult rafinament și recurs artistic la proiecte.

DantelaDantela este de cele mai multe ori croşetată din fire de bumbac finmodel rotund, cu o mulțime de zone ajur sau fir. Aceasta poate fi, de asemenea, tricotată sau ţesută simplu. Dantela ar trebui să se extindă cel puțin câțiva centimetri de sub elementul pe care îl însoţeşte o vaza, ca un indiciu de șervețel de dantelă sub el, altfel ar părea ridicol un șervețel de dantelă mai mare decât vaza.

RMB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.