TALENTUL

Descoperă-ti punctele forte

10341875_1482137762022123_5558868583366963032_n

„Importanta cunoașterii propriilor punctelor forte este evidenta pentru unii dintre noi, însă cei mai multi dintre noi nu reușesc sa o sesizeze. De fapt, majoritatea persoanelor nu își cunosc decât marginal talentele și potențialul înnăscut de a dezvolta anumite puncte forte.

De ce este este atât de dificil sa vedem clar care sunt punctele noastre forte?

Punctele forte, aceste aptitudini care ne permit sa avem un randament pozitiv în diverse momente din viata, se explica prin modelele recurente de gândire, trăire și comportament care se manifesta spontan și devin caracterisitice unice ale personalității noastre pe măsură ce ne maturizam. Întrucât aceste modele reprezinta ceva atât de definitoriu pentru fiecare dintre noi, la fel de firești sau naturale precum respirația, nu le acordam prea multa importanta. Persoanelor empatice li se pare normal ca toată lumea sa reacționeze la fel ca ei fata de sentimentele pe care le trăiesc cei din jur lor. Ca o consecință a spontaneității cu care ne folosim talentele în diversele situații cu care ne confruntam în viata de zi cu zi, tindem sa le trecem cu vederea și nu realizam cat de importante și valoroase sunt ele.

Nu ne cunoaștem punctele forte pentru ca cei mai multi dintre noi am fost încurajați sa ne concentram atenția asupra slăbiciunilor pe care le avem, în loc sa fim sfătuiți sau încurajați sa ne dezvoltam talentele pentru a le transforma în puncte forte. De fiecare data când se discuta despre raportul dintre puncte forte și slăbiciuni, ne dam seama ca numărul celor care cred ca te perfecționa înseamnă a corecta ceea ce este greșit, și nu a perfecționa trăsăturile pozitive, este uriaș. Secretul succesului consta în a identifica și a corecta slăbiciunile. Atingerea în mod constant a unui randament excepțional se datorează punctelor forte. Cunoașterea propriilor talente, înțelegerea lor profunda, transformarea lor în puncte forte și descoperirea modalității în care punctele forte pot fi utilizate în activitatea zilnica reprezinta premisele esențiale pentru atingerea unui randament fenomenal și cea mai sigura cale spre succes.

Randamentul este determinat de modelele recurente pentru:

  • a stabili relații interumane
  • a avea un impact asupra oamenilor din jur ( și a-i convinge sa răspundă afirmativ)
  • a rezolva nevoile beneficiarilor
  • a descoperi și a-și dirija randamentul individual prin concentrarea asupra scopurilor si recompenselor semnificative
  • a identifica structura adecvata în care randamentul sa fie maxim.

Identificarea și înțelegerea propriilor talente vor permite dezvoltarea punctelor forte.

Talentul devine parte integranta a personalității. Experientele trăite pot fi folosite pentru a descoperi talentele cu care suntem înzestrați. In definitiv, nimeni nu știe mai multe lucruri despre tine decât tine!

Testu Gallup „StrenghtsFinder” te ajuta sa-ti descoperi punctele forte si reprezinta o metodologie extrem de sofisticata si performanta care te ajuta sa intelegi care sunt cele mai importante talente cu care te-ai nascut, talente pe care le poti dezvolta si folosi zi de zi”.

https://www.gallupstrengthscenter.com/

Benson Smith & Tony Rutigliano – Descoperă-ți punctele forte în domeniul vânzărilor. O abordare solida, bazata pe intervievarea a 250.000 de agenți da vânzări si a 25.000 de directori de vânzări realizata de Organizata Gallup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.