Gabriela Măran

Povestea  mea

 

….a început în urmă cu câțiva ani, când trebuia să merg la un eveniment și căutam accesorii potrivite pentru o ținută elegantă. Am luat la rând toate magazinele de gen și m-am întors acasă dezamăgită că nu găsisem nimic, în afară de o brățară de plastic care nu mă reprezenta în nici un fel. Dar am cumpărat-o, neavând altă variantă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Așa mi-a venit ideea de a-mi crea o bijuterie potrivită, așa a început totul. Am creat încet, încet bijuterii pentru mine, le-am purtat cu plăcere și cine mi le-a văzut, le-a apreciat. Mai mult, am început să le fac cadou prietenelor și acum, pot spune că a devenit o pasiune exprimată complex, profund original și unic, o activitate a mea zilnică prin care mă exprim, ocupându-mi tot timpul, cu speranța că voi avea și beneficii.

Financiar, am renunțat puțin câte puțin la micile vicii, iar banii economisiți i-am investit în materiale extrem de costisitoare, pentru că doream să dau viață multitudinilor de idei. Multe dintre acestea s-au materializat!

La fel ca orice început, te uiți la ce fac alții și începi să lucrezi cu tot felul de materii de bază, mărgele de nisip, fimo, până îți dai seama că nu poți face de toate și că trebuie să faci puțin și bine.

Începi să-ți definești stilul, ceea ce te reprezintă cel mai bine, acel stil care ți se potrivește și care își va lăsa amprenta în toate creațiile tale. Stilul care mă definește este cel clasic, elegant, ușor romantic. Am materiale preferate cu care lucrez, cum ar fi pietrele semiprețioase, perlele, sticla Murano, sticla de foarte bună calitate, argintul tibetan, sârma argintată, bronzul. Accesoriilor nonalergice, care nu conțin nichel și plumb, le adaug mătasea încât toate acestea, atent îmbinate, dau naștere unor bijuterii care nu au cum să nu-și facă loc în inima cuiva.

Prefer culorile calde și reci, dar le adaug și pe cele neutre, adesea în combinații îndrăznețe…

Când creez o bijuterie, mă gândesc cine o va purta, cum arată persoana, ce fel de personalitate are! Îmi place să creez bijuterii în care să se regăsească orice femeie, de la adolescentele pline de viață până la doamnele trecute de prima tinerețe.

Întotdeauna țin cont și de culorile în trend, de moda momentului, dar nu imit pentru a nu risca să-mi pierd identitatea și stilul.

O bijuterie handmade are în spate o poveste, un gând, o melodie, un moment din viață sau din natură, o piatră semiprețioasă care te atrage, iar mai presus de toate, regăsești în ea pasiunea celui care le creează. Un accesoriu lucrat de mână își spune din jur istorisirea, are o viață a lui și prin aceasta devine valoros. Bijuteriile handmade îți oferă bucuria de a știi că ești singura care poartă acel model și nu un model în serie. Personalitatea oricărei femei se exprimă și prin aceste mici artificii, prin bijuteriile pe care le alege să le poarte, completându-și ținuta vestimentară.

Este bine să ținem cont nu doar de valoarea lor artistică, cea de podoabe, ci și de beneficiile evidente pe care le aduce trupului și sufletului. Pietrele semiprețioase, adecvat alese, declanșează procese subtile de rezonanță la nivel conștient și inconștient, poate reechilibra organismul, având binecunoscute indicații terapeutice. Bijuteriile ne influențează starea psihică, incontestabil!

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.